Een gezond gewicht begint met je prettig leren voelen

Zonder andere mogelijke oorzaken van de huidige obesitasepidemie uit te willen sluiten, pleit prof. dr. Tatjana van Strien, in april 2013 bij de aanvaarding van haar ambt als bijzonder hoogleraar in de “Psychology of eating styles’ voor meer aandacht voor de mogelijke rol van angst en daarmee samenhangende depressie en emotioneel eten als veroorzakers van onze huidige epidemie van overgewicht en obesitas.

Daarnaast pleit ze voor onderzoek naar sociale cohesie versterkende maatregelen, omdat het versterken van sociale cohesie mogelijk onveilige gehechtheid, emotioneel eten en emotioneel eten-gerelateerde obesitas helpt voorkomen.

Ons HeartMath programma ‘Stop emotioneel eten’ biedt precies datgene wat nodig is om te leren omgaan met (overweldigende) negatieve emotionele problemen, die met een verstoorde gewichtsbeheersing gepaard gaan. Het programma bestaat uit 6 fases.

Je hoeft geen eindeloze uren therapie of diëten te volgen.  Net als dwangmatig sporten kan dat leiden tot nog meer negatieve emotionele gevoelens. Wij trainen met dit programma juist de vaardigheid om je prettig te voelen. De emWave2 biofeedback die we daarbij gebruiken is een belangrijk hulpmiddel om te zien hoe een prettig gevoel een gelijkmatig hartritme geeft. Dit is een essentiële stap om het verstoorde regelsysteem in uw brein weer te kunnen resetten.

U kunt zich aanmelden voor een eerstvolgende lezing, een individueel coaching traject of voor een groepstraining. Een coaching of training bestaat uit 6 sessies. In de training maken we o.a. gebruik van de emWave2 biofeedback apparatuur. Wij bieden u hiervoor een huur/koop overeenkomst.

Lees meer over prijzen.