Pilates

PILATES is een body & mind bewegingsvorm, waarin de bewegingen zeer geconcentreerd worden uitgevoerd. Hierdoor worden deelnemers zich bewust van hun ademhaling, lichaamshouding en bewegingstechniek. Het is een uitstekende training voor wie meer wil dan alleen de buitenkant op peil brengen. Deze bewegingsvorm stelt je in staat zélf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen lichaam. Je leert je grenzen opzoeken, respecteren en verantwoord verleggen.

Reacties wat deelnemers van onze PILATES lessen vinden:

Fysiotherapie, massages, yoga, Mensendieck en thuisoefeningen vermogen geenszins wat Pilates kan bewerkstelligen: na jarenlang terugkerende lage rug-, nek- en schouderklachten bleek 2 uur Pilates per week het Ei van Columbus!  Al twee jaar pijnvrij!
Evelien

Na ruim drie jaar Pilates lessen, let ik beter op mijn houding. Ook merk ik dat ik sterkere spieren heb gekregen en spanningen makkelijker in mijn lichaam los kan laten. Daarom wil ik nog heel lang Pilates doen.
Marjan

“Pilates is voor mij een rustpunt, een pas op de plaats in mijn doorgaans gejaagde leven. Pilates is aandacht voor mezelf, voor mijn ademhaling. Tijd voor reflectie. De oefeningen doen, samen met anderen in de groep,  geeft verbondenheid. Tijdens en na afloop van de lessen, voel ik een soort innerlijke rust, die daarna een poosje bij me blijft…”
Ton

Voordat ik aan Pilates begon, had ik veel last van mijn  rug en had ik regelmatig fysiotherapie nodig. Door de Pilateslessen heb ik meer over mijn lichaam geleerd. Als ik nu last heb van mijn rug, (niet te vergelijken met vroeger) kan ik het zelf oplossen. Door Pilates lessen heb ik mijn spieren versterkt en heb ik geleerd om mijn ademhaling bij inspanning te gebruiken.
Paulien

Na de les voelt mijn lichaam alsof ik een sport massage heb gehad. Heerlijk.Mijn ademhaling is regelmatiger. En niet alleen hoog maar ook de buikademhaling. Soms ga ik dood moe heen en altijd kom ik fit weer terug thuis, vol energie. Na verloop van tijd in het uur ontspan ik en ben ik niet meer bezig met de dagelijkse dingen en met anderen, maar kan ik mijzelf aandacht geven. En dat ontspant enorm. Als ik twee keer in de week ga, dan wordt mijn lichaam langzaam wat steviger en stabieler. En wat ik ook heel fijn vind is dat er ruimte is voor een lach!
J.

Pilates maakt mij sterk en geeft mij energie. Het maakt mij bewust van mijn lichaamshouding en beweging. Ik doe pilates nu ruim een jaar. Had vaak een vermoeide pijnlijke onderrug en  “klachten/zwakte” van mijn linker heup. Dit is nu over, en ik weid dit aan het bovenstaande. Mijn lichaamshouding is hier ook mede door veranderd, anderen zien dit aan mij: een energieke houding.
Ankie

Weg met het kleine chagrijn. Na meer dan 20 jaar achter de computer (tekstschrijver van beroep) was ik er zo’n beetje mee vergroeid. Vooral in tijden van drukte – veel tikken en aanklikken – gaat dat zich wreken. Zere schouders, stijve nek en armen, kortom: lastig ongemak.  Met Pilates is dat nagenoeg verdwenen. Niet alleen dankzij de oefeningen, ook omdat je meer op je houding let, als je achter de computer zit of aan het koken bent. Schouders naar beneden, ontspannen die handel, rechtop zitten! Dat maakt ook minder moe. Lucht komt er tussen die vastgeroeste spieren. Losser en lichter wordt het leven. Mooi toch?
Truus

Voor mij zijn de Pilates lessen als een geschenk. Ik wilde dat ik er op mijn 18de mee begonnen was. Waarom? Omdat je bewust wordt, van je lijf en je houding, die als ondersteuning, voor andere sporten en je dagelijkse leven, zeer veel waarde geven. Daarbij de ademhalingstechniek, die je als een cadeautje gegeven wordt. Aldus hier een zeer blijde deelneemster.
Marjan

Lestijden:

Per 1 september 2023:
Woensdagochtend van 8.30 – 09.30 uur  in dansstudio Masal, Kuikensweg 82a Beverwijk, op de 1e etage van padel/tennispark
De lessen zijn ook online via Zoom te volgen.
We oefenen op matten. De schoenen gaan uit. Wij raden u makkelijk zittende sportkleding en een groot badlaken aan. Een inschrijfformulier met nadere informatie is hier te downloaden.