Hartcoherentie groepstraining ‘Afvallen door emoties in beweging’

Overgewicht heeft een 100% relatie met emoties. De sleutel om emoties en overgewicht te reguleren ligt in het ritme van uw hart!

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor iedereen die aan stressbeheersing wil doen om zo af te vallen en zijn of haar gewicht onder controle wil krijgen.

Wat gebeurt er?

Overgewicht zien we in deze methode als een poging van het lichaam om zich aan te passen aan ongunstige omstandigheden. Onze voorouders beschikten niet over regelmatig en in grote hoeveelheden beschikbaar voedsel. Ons lichaam heeft daardoor geleerd om bij het signaal “angst” te gaan hamsteren. Ook frustratie, eenzaamheid en teleurstelling leiden tot stress in ons lichaam. Hierdoor zien we dat dit in de huidige tijd, met eten in overvloed, leidt tot een ontregeling van onze natuurlijke regelsystemen.

In de loop van de HartCoherentie groepstraining ‘Afvallen door emoties in beweging’ brengt u deze systemen weer in balans en leert u zelf uw emoties te reguleren. Vanuit de nieuw verworven balans observeert u bij uzelf honger, trek en verzadiging.

Daarna maakt u uw eigen keuzen in uw eetgedrag die u kunt volhouden. We gaan ervan uit dat iedereen die overgewicht heeft al veel weet van gezondheid en voeding. De aandacht in de training gaat vooral naar het in balans leren brengen van uw zenuwstelsel en emoties.

Praktische informatie

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 ½ uur welke om de week plaatsvinden met 6-8 personen. In de bijeenkomsten behandelen we de theorie en is er de mogelijkheid tot vragen stellen, ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers en elkaar steun en feedback te geven. Daarbij, heel belangrijk, worden oefeningen gedaan, vooral gericht op bewustwording van en contact maken met het lichaam. Hiermee kan de aangeboden stof nog meer eigen gemaakt worden.

Met het computerprogramma emWave Desktop® wordt tijdens de training geleerd met behulp van (bio)feedback en specifieke oefeningen en technieken greep te krijgen op gevoel en functioneren. Daarbij wordt de emWave2® meegegeven om thuis te oefenen. De emWave2® is een klein en eenvoudig mee te nemen apparaat dat op elk moment (bio)feedback geeft over de coherentie van de drager. Het apparaatje kan aangeschaft of in bruikleen verstrekt worden gedurende de training (borg 220 euro). Voor een optimale basis is het gedurende de training van 3-4 maanden noodzakelijk om dagelijks circa 15 minuten, verspreid over de dag, de geleerde technieken te oefenen door middel van de emWave2®.

U leert ongunstige gewoontepatronen te veranderen om meer rust te bereiken. Om vanuit deze gunstige omstandigheid meer af te (blijven) vallen.