Duurzaam balans tussen hoofd en hart.

Je hebt je stress aangepakt en een HeartMath trainingstraject bij mij gevolgd. Een belangrijke stap in je leven waarbij je op een nieuwe manier naar je zelf, naar de wereld en de mensen om je heen bent gaan kijken.

Gewoontes die door al jouw levenservaringen en emotionele herinneringen automatische patronen oproepen in je lijf en in je gedrag kan je nu vanuit een ander perspectief bekijken. Al deze automatische patronen zijn in netwerken in je brein verankerd. Gelukkig heb je gezien dat je brein trainbaar is. Er kan ruimte gemaakt worden voor nieuwe netwerken. Maar omdat het brein streeft naar efficiëntie wil het graag het oude ingeslepen patroon in stand houden. Ook dat heb je herkent, het terugvallen in oude patronen.
Het is net als dat ‘deuntje’ dat zich maar blijft herhalen, als een kras op een langspeelplaat.

HeartMath ‘heartfocused breathing’ technieken helpen dan om ‘op de rem’ te trappen. Je kan dan weer bewust aandacht besteden aan je nieuwe gewenste gedrag. Wanneer je zo steeds meer gewend raakt een coherente staat op te roepen wordt dit een automatisch patroon.

Iedere dag opnieuw heb je de kans om dit nieuwe patroon sterker te maken. Als antwoord op de oude patronen die zich willen blijven herhalen.

Mensen die een weg vinden om zich blijvend te laten inspireren door ‘heart based living’ technieken blijken een duurzame verandering tussen hoofd en hart te realiseren.

Om je daarbij te helpen kan je gebruik maken van gratis ondersteuning en inspiratie van het HeartMath instituut, met toegang tot video’s, nieuwsbrieven, wetenschappelijk onderzoek, tips en nog veel meer. Klik maar eens op onderstaand links en veel plezier ermee.

Ondersteuning van HeartMath Instituut :
https://www.heartmath.org/resources/

Leuke artikelen:
http://www.heartmathbenelux.com/index.php?id=46&sec=6&lang=nl

Aanmelden voor nieuwsbrief HeartMath Benelux: http://www.heartmathbenelux.com/index.php?id=120&sec=6&lang=nl

Natuurlijk kan je altijd nog eens een afspraak maken voor een persoonlijke coaching sessie indien je specifieke vragen hebt.

De beste hartwensen,

Wim Gijzen